top of page

CRISPR Solutions Ekibi

Cihan Taştan, lisans eğitimini 2011 yılında ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde yüksek onur derecesiyle tamamladı. Aynı yıl New York Medical School’da %100 burslu olarak Mikrobiyoloji-İmmunoloji bölümünde doktora öğrenimine başladı. Doktora tezini "İnsan Bağışıklık Hücreleri ile İnsan Vücudunda Bulunan Bakterilerin İlişkisi" üzerine yazan Taştan, doktora tez çalışmalarına ek olarak insan bağışıklık sisteminde CRISPR genom düzenleme teknolojisi çalışmaları yaptı. Bunun yanında, doktora öncesi öğretim üyesi olarak The Jackson Laboratory-Genomic Medicine Enstitüsü’nde çalıştı ve PLoS ONE dergisinde yayımlanan "İnsan bağışıklık sistemi T hücrelerinin CRISPR genom modifikasyon teknikleri, bağışıklık sisteminin sorgulanması ve CRISPR tekniklerinin kanser bağışıklık hücreleri ve otoimmun yetersizliklerine karşı tedavisel avantajları" hakkındaki makalenin başyazarlığını yaptı.

Yayınlarına ulaşmak için tıklayınız:

Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydın, 1984 yılında Bursa’da doğdu ve liseye kadar olan öğrenimini burada tamamladı. Lise yıllarında 9. Ulusal Kimya Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanması bilim kariyerine ilham verdi. 2002 yılında lisans eğitimine başladığı Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden çift anadal programı kapsamında okuduğu Kimya bölümü ile birlikte  2007 yılında mezun oldu ve Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Moleküler Farmakoloji doktora programına kabul aldı. Burada, Prof. Dr. Celia A. Schiffer danışmanlığında, HIV-1 ve HCV NS3/4A proteazlarının ilaç direncinin arkasındaki moleküler yapıyı açıklığa kavuşturma ve HCV NS3/4A çoklu ilaç direnci gösteren mutantlara karşı hala aktif olan alışılmışın dışında küçük molekül proteaz inhibitörlerinin tasarımları ve test edilmeleri hakkındaki tez çalışmalarını yürüttü. Dr. Aydın, Ağustos 2002’deki tez savunmasının ardından Nisan 2013’te Türkiye’ye döndü. Burada Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nesrin Özören ve Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. I. Halil Kavaklı danışmanlığında birçok alanda doktora sonrası çalışmalarına devam etti. Hücre ve doku kültürü konularındaki teorik bilgisini ve teknik yeteneğini güçlendirerek biyolojik saat üzerine çalışmalarına başladı. Bu çalışmalarının yanı sıra, çalıştığı laboratuvarlarda lentiviral transduction, CRISPR, shRNA silencing gibi bazı moleküler tekniklerin rutin entegrasyonu konusuna öncülük etti. Günümüzde bağımsız akademik kariyerini İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde sürdürmekte, ayrıca Mart 2016 tarihinden bu yana Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde fakülte üyesi konumunu korumaktadır.

Dr. Oktay İsmail Kaplan, Berlin Institute for Medical Systems Biology (BIMSB), Max Delbrück Center (MDC) bünyesinde Helmholtz burslusu olarak bulundu ve doktora çalışmaları için University College Dublin’e gitti. Burada Dr. Oliver Blacque danışmanlığında genetik alanındaki doktora çalışmalarını 2011 yılında tamamladı. 2012 yılında Berlin’deki the Tursun Lab, Max Delbrück Center (MDC) bünyesinde doktora sonrası çalışmalarına devam etti ve yine 2012 yılında EMBO Uzun Dönem Bursu ve Helmholtz Doktora Sonrası Bursu ile ödüllendirildi. Çalışmaları direkt hücre yeniden programlaması (direct cell reprogramming) ve kanser immünoterapi tedavisi üzerine odaklanan Kaplan, CRISPR/Cas9 kullanarak Cytotoxic T-lymphocyte antigen 4 (CTLA-4) ve primary T hücrelerinde programmed death 1 (PD-1) gibi bağışıklık kontrol noktalarını yıkmak üzere Dr. Cihan Aydın, Dr. Cihan Taştan, Dr. Osman Doluca ve Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu ile bir ekip oluşturdu. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında İstanbul’da gerçekleşen CRISPR/Cas9 eğitimlerinin organizasyonuna öncülük etti. Günümüzde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi/yardımcı doçent olarak kariyerine devam etmektedir.

Örnek yayınına ulaşmak için tıklayınız:

Dr. Osman Doluca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde lisans ve yüksek lisans derecelerini tamamladı. Massey Üniversitesi, Yeni Zelanda’da tamamladığı doktor eğitiminin ardından teşhis edici kitler üzerine özel sektörde çalışmaya başladı ve aynı zamanda biyoenformatik in vitro CRISPR uygulamaları üzerine eğitimler verdi. Günümüzde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu 1982 yılında İstanbul’ da doğdu. 2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde yükseköğrenimine başladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler bölümünde yükseköğrenimine devam etti. Lisans eğitimi sırasında, Academy of Sciences of the Czech Republic, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesinde araştırmalara katıldı. 2006 yılında lisans eğitiminden başarı ile mezun oldu. Almanya, Charité Tıp Fakültesi, Uluslararası Moleküler Tıp yüksek lisans programından kabul aldı, Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölümünde tam burslu olarak yüksek lisansa başladı. 2008 yılında kolon kanseri hücrelerinde, özgün kemoterapötik moleküllerin indüklediği apoptotik hücre sinyal yolakları üzerine yaptığı yüksek lisans tezi ile eğitiminden başarı ile mezun oldu. Doktora eğitimini Sabancı Üniversitesinde "Biyoteknoloji Alanında Geri Dönüşümlü, Sürdürülebilir Enerji Kaynağı Üretimi İçin Mikroorganizmaların Genetik, Fizyolojik ve Biyoteknolojik Açıdan Değerlendirilmesi" isimli tez ile bitirdi. Doktora eğitimi sırasında Toronto Üniversitesinde ilaç etkileşimleri ve çoklu ilaç direnci gösteren bakteriler üzerine çalışmalar yürüttü, bu alanda yayınlanmış bilimsel makalelerinin yanı sıra kanser biyolojisi, moleküler filogenetik ve biyoçeşitlilik alanında da yayınlanmış bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevi yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Yılancıoğlu, bilimsel çalışmalarını, moleküler biyoloji, biyoteknoloji, farmakoloji (ilaç etkileşimleri), mikrobiyoloji (çoklu ilaç dirençli patojenik mikroorganizmalar), moleküler filogenetik ve biyoçeşitlilik, kanser biyolojisi, sistem biyolojisi alanlarında sürdürmektedir.

İngilizce ortak bir çalışma için tıklayınız.

© 2023 by SCALE IT UP. Proudly created with wix.com  ,  For Questions /  Contact us at info@umutbiotech.com

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
bottom of page